tiistai 9. elokuuta 2011

Mansikka-raparperikakku

Mikä olisikaan parempi parivaljakko kesän juhliin, kuin makeat mansikat ja kirpakka raparperi? Tämä kakku on ollut monien keskikesän juhliemme menestys. Mikä parasta, mansikat ja raparperit voi kerätä omalta pihalta tai ostaa tuoreina torilta.

Mansikka-raparperikakku

Pohja:
200g digestivekeksejä
50g margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
150g mansikoita
100g raparperia
2dl sokeria
2dl vaniljajogurttia
250g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
½ dl mansikka-raparperiseoksen keitinlientä

Päälle:
Tuoreita mansikoita
Hyytelösokeria


Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
Murskaa digestivekeksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla.

Levitä degestive-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
Keitä mansikoita, raparperia ja 1dl sokeria desilitrassa vettä noin 15minuuttia. Jäähdytä seos ja kaada ylimääräinen neste erilliseen kulhoon. Ota nesteestä ½ dl talteen myöhempää käyttöä varten.
Soseuta mansikka-raparperiseos ja sekoita survos tuorejuustoon. Lisää jogurtti ja loput sokerista seokseen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon.

Kuumenna mansikka-raparperiseoksen keitinliemi kiehuvaksi ja sekoita siihen pehmenneet liivatteet. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos varovasti mansikka-raparperiseokseen.
Kaada seos vuokaan digestivekeksien päälle ja nosta jääkaappiin ainakin 6 tunniksi.
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja hyytelösokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti