tiistai 9. elokuuta 2011

Itse tehty jugurtti

Mikä maistuisikaan paremmin aamupalaksi, kuin itse tehty jugurtti tuoreiden marjojen kanssa? Jugurtin tekeminen on yllättävän helppoa, kunhan muistaa olla varovainen maidon keittämisen kanssa. Maitoa keitettäessä huomio ei saa herpaantua hetkeksikään, tai pohjaan palaminen on taattu!



Itse tehty jugurtti

2 litraa maitoa
2dl Bulgarian jugurttia
mausteeksi marjoja, hedelmiä ja sokeria tai hilloa


Kiehauta maito teflonkattilassa, jonka jälkeen laita se jäähtymään uuninkestävään astiaan. Kun maito ei ole enää tulikuumaa, eikä se enää polta sormea, sekoita Bulgarian jugurtti joukkoon vispilällä.
Laita seos uuniin, lämmitä uuni 50 asteeseen, ja sammuta uuni. Anna jugurtin tekeytyä uunissa jälkilämmöllä noin 5 tuntia. Jäähdytä jugurtti jääkaapissa ja mausta se marjoilla, hedelmillä tai hillolla.


Hyvin jugurtin kanssa yhteen sopivat esimerkiksi mustikat ja mustaherukat tai vadelmahillo ja banaani. Mukaan voi sekoittaa oman maun mukaan hieman mysliä tai muroja.
Taatusti terveellinen ja maukas aamupala!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti