Pohja:
125g voita
75g tummaa suklaata
1 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
suolaa
kostutukseen kuumaa kahvia
Lemon curd:
2 kananmunaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 sitruunan mehu (1dl) ja kuori
50g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2dl appelsiinimehua
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3dl piimää
125g rahkaa
2tl vaniljasokeria
Sulata voi miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita joukkoon sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä meheväksi, hieman taikinamaiseksi. Irrota vuoan reuna, pese, kuivaa ja kiinnitä se takaisin paikalleen.
Kostuta pohja ja anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
Valmista lemon curd. Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Anna hautua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 10 minuuttia). Ota seos vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi ja lisää piimä. Sekoita joukkoon rahka, lemon curd ja sokerit.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Siirrä kakku tarjoilulautaselle leivinpaperin avulla. Koristele haluamallasi tavalla.