Mustaherukkamelba:
1dl vettä
1dl sokeria
2dl mustaherukoita
2 rkl mustaherukka-likööriä
Jäätelö:
n, 75g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
1/2tl vanijasokeria
Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa ja sekoita joukkoon mustaherukat. Anna jäähtyä hieman, ja lisää likööri. Anna maustua hetki ja soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Kaada sose siivilän läpi ja anna jäähtyä hyvin.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto varovasti valkuaisvaahtoon, ja lopuksi lisää valkosuklaa varovasti sekoittaen. Käytä jäätelömassaa jäätelökoneessa noin 15 minuutin ajan tai niin, että jäätelö jää vielä pehmeäksi.
Lisää valkosuklaajäätelöön 2 ruokalusikallista mustaherukkamelbaa lusikalla niin, että jäätelöön jää melbasta raitoja. Pakasta jäätelöä vielä vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Tarjoile loput mustaherukkamelbasta kastikkeena jäätelölle.
lauantai 4. helmikuuta 2012
perjantai 3. helmikuuta 2012
Tomaattivartaat Parmankinkulla
3-4 viipaletta vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl timjamia
0,5 dl oliiviöljyä
16 miniluumutomaattia
8 viipaletta Parmankinkkua
oliiveja
puutikkuja
Päälle:
2tl oliiviöljyä
1tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
Leikkaa leipä noin 3x3cm kuutioiksi. Sekoita hienonnettu valkosipuli, timjami ja oliiviöljy pienessä astiassa. Pese tomaatit, kuivaa ne, ja työnnä puutikkuun vuorotellen öljyseoksessa kastettujen leipäpalojen kanssa. Paista vartaita kuuman grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Asettele lautaselle viipale parmankinkkua, oliiveja ja kaksi varrasta. Pirstottele päälle oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja basilikan lehtiä.
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl timjamia
0,5 dl oliiviöljyä
16 miniluumutomaattia
8 viipaletta Parmankinkkua
oliiveja
puutikkuja
Päälle:
2tl oliiviöljyä
1tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
Leikkaa leipä noin 3x3cm kuutioiksi. Sekoita hienonnettu valkosipuli, timjami ja oliiviöljy pienessä astiassa. Pese tomaatit, kuivaa ne, ja työnnä puutikkuun vuorotellen öljyseoksessa kastettujen leipäpalojen kanssa. Paista vartaita kuuman grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Asettele lautaselle viipale parmankinkkua, oliiveja ja kaksi varrasta. Pirstottele päälle oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja basilikan lehtiä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)