Pohja:
200g Digestivekeksejä'
100g margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
1/2dl appelsiinimehua
1tlk (425/250g) mangoviipaleita
2dl vaniljajogurttia
250g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
Pinnalle:
2dl hyytelösokeria
4dl appelsiinimehua
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Sekoita murskattuihin Digestivekekseihin sulatettu margariini. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Soseuta mangot ja sekoita tuorejuustoon. Lisää joukkoon jogurtti ja sokeri. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti mangoseokseen. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne pieneen määrään kuumennettua appelsiinimehua. Sekoita mehu mangoseokseen. Kaada seos vuokaan digestivepohjan päälle ja nosta kaku jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
Kuumenna mangomehu kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri. Jäähdytä sokeriliemi kädenlämpöiseksi ja levitä hyytyneen kakun pinnalle. Nosta kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi.
Vinkki! Ohjeesta riittää yhteen halkaisijaltaan 27cm kakkuun tai kahteen pienempään, halkaisijaltaan 18cm kakkuun. Toisen kakun voi pakastaa ja tarjoilla myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti