keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tummat mustaherukkamuffinit

Mustaherukka on ehdottomasti eniten käyttämäni marja. Varsinkin näin loppukesästä mustaherukka maistuu ihanalle niin suolaisessa kuin makeassakin. Näissä muffineissa tavalliseen suklaamuffinitaikinaan on lisätty piristeeksi itse tekemääni mustaherukkahilloa. Nam!

3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
200g leivontamargariinia
2 1/2dl sokeria
3 kananmunaa
1/2dl maitoa
2rkl mustaherukkahilloa
Vanilja rahkavalmistetta
muffinivuokia

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen pikkuhiljaa maito ja jauhoseos. Lopuksi lisää mustaherukkahillo. Kääntele taikina tasaiseksi välttäen turhaa vatkausta.
Täytä muffinivuoat puoleen väliin taikinalla ja lisää keskelle nokare vanilja rahkavalmistetta. Jaa loppu taikina vuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti