lauantai 15. syyskuuta 2012

Grissinit

3dl vehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
1/2tl merisuolaa
1/2tl fenkolinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
1dl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienoa parmesanraastetta

Mittaa vehnäjauhot, hiiva, suola ja chili kulhoon. Murskaa fenkolinsiemenet kokkiveitsellä ja lisää joukkoon. Lämmitä maito noin 40 asteiseksi ja kaada se sekä oliiviöljy kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää vielä parmesanraaste ja sekoita. Alusta taikina alusta huolellisesti. Kohota taikinaa lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta vielä varovasti ilmakuplat pois. Kaulitse taikina noin senttimetrin paksuiseksi suorakaiteeksi ja leikkaa terävällä veitsellä senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi. Pyörittele suikaleet tangoiksi ja asettele ne uunipellille.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja kohota tankoja uunin kuumenemisen ajan. Kypsennä grissinit uunin keskiosassa rapeiksi ja kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi kuuman tomaattikeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti