Tämä kasvispizza syntyi aineksista, jotka sattuivat kaapin pohjalta löytymään. Avopuolisoni oli onnellisen tietämättömänä käyttänyt pizzapohjaan suurimmaksi osaksi Durum vehnäjauhoja tavallisten sijasta, mutta pohjasta tulikin ihanan rapea- ja täysin vahingossa! Usein parhaat ruoat syntyvätkin liikoja suunnittelematta.
Pizzapohja:
2,5dl vettä
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
4rkl oliiviöljyä
1dl vehnäjauhoja
n. 5dl Durum vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
0,7dl tomaattipyreetä
0,7dl valmista tomaattisalsaa
1rkl ketsuppia
1tl valkosipulijauhetta
Täytteet:
200g Emmental-juustoa
100g Parmesan-juustoa
1/2 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1/2 paprika
1 rasia miniluumutomaatteja
100g artisokansydämiä suolaliemessä
125g Mozzarella-juustoa
Rucolaa
Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja tavalliset vehnäjauhot. Lisää Durum vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja alusta, kunnes taikina on kiinteää. Kohota taikina lämpimässä ja levitä se sitten pellille, pieni määrä öljyä käsissä apuna käyttäen.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
Raasta Emmental- ja Parmesanjuustot, ja levitä tomaattikastikkeen päälle. Lisää pizzaan pilkottu sipuli, valkosipuli, paprika ja puolitetut miniluumutomaatit. Huuhtele artisokansydämet ja purista kuivaksi. Revi artisokansydämet ja mozzarellajuusto pizzan päälle.
Paista pizza 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Leikkaa pizza paloiksi ja ripottele päälle runsaasti rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti