maanantai 7. marraskuuta 2011

Valkosuklaa-turkinpippuri jäätelö

Meille kotiutui hiljattain upo-uusi jäätelökone, ja innostuin heti kokeilemaan erilaisia makuyhdistelmiä.. Jäätelön peruselementithän ovat aina kerma, sokeri ja  kananmuna, mutta niiden lisäksi jäätelöön voi, ja kannattaakin lisätä makua omien mieltymysten mukaan. Olen suuri salmiakin ystävä, ja tässä reseptissä valkosuklaa pyöristää ihanasti turkinpippurin kirpakan maun!


Valkosuklaa-turkinpippuri jäätelö (4:lle)
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
3 rkl sokeria
1/2 vaniljatankoa tai 1/2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
1dl murskattuja turkinpippuri-karamelleja

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise puolitettu vaniljatanko ja kaavi siemenet tangon sisältä keltuaisvaahtoon. Yhdistä joukkoon varovasti myös kermavaahto sekä sulatettu valkosuklaa. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna käydä noin 5 minuuttia. Lisää seokseen turkinpippurit, ja anna jäätelökoneen käydä vielä noin 15 minuuttia. Jäätelö säilyy pakastimessa muutaman päivän, mutta on parasta heti tarjoiltuna.
 
Huom! Jos et omista jäätelökonetta, voit laittaa seoksen kulhossa pakastimeen, ja sekoittaa sitä sähkövatkaimella 15 minuutin välein parin tunnin ajan, kunnes jäätelö on kiinteää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti