Viime joulun jälkeen huomasin, että helmikuussa tavalliset piparit eivät välttämättä enää maistu. Pakastimen pohjalle jäänyttä hyvää taikinaa ei kuitenkaan raaskisi heittää pois. Keksin ratkaisun ongelmaan eräänä pakkaspäivänä, kun makeanhammasta kolotti, mutta pipareita ei enää tehnyt mieli. Kaulin joululta tähteeksi jääneen piparitaikinan hiukan tavallista paksummaksi, otin siitä muotilla sydämen muotoisia paloja ja paistoin kuumalla pannulla ilman rasvaa tai öljyä. Sain yllättyä iloisesti ihanan pehmeistä, pinnalta sopivan rapeista, ei-niin-jouluisista pipareista. Pannupiparit sopivat hyvin myös marraskuiseen joulu-ajan odotukseen. Ne eivät kuitenkaan säily yhtä hyvin kuin tavalliset piparkakut, vaan ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.
Jos pakastimestasi ei löydy taikinaa, täältä löydät ohjeen taikinan valmistukseen.
Pannupiparit
Kauli piparkakkutaikina mahdollisimman vähän jauhotetulla alustalla noin neljän millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta haluamallasi muotilla piparkakkuja, ja paista niitä melko kuumalla pannulla noin kahden minuutin ajan kummaltakin puolelta. Tarjoile pannupiparit kuumana vaahterasiirapin ja vaniljakastikkeen kera.
Lapsille vaahterasiirappia paremmin saattaa maistua esimerkiksi mansikkahillo, joka sekin sopii loistavasti pannupipareiden kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti