Pasta:
4,5dl Durum-vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5dl vettä
1tl suolaa
1rkl öljyä
Täyte:
200g mozzarellajuustoa
3 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia
50g rucolaa
1 valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria
Kastike:
1 parsakaali
2,5dl Valion maustettua ruokakermaa- kolme juustoa
125g mozzarellajuustoa
100g parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria
Päälle:
Parmesanraastetta
Aloita tekemällä pastataikina. Huomaa, että pastan teko ei onnistu tavallisista vehnäjauhoista.
Kaada jauhot kulhoon, ja tee niiden keskelle kuoppa, johon lisäät muut aineet. Nostele ainekset sekaisin ja vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista ja sitkeää. Jätä taikina peitettynä lepäämään puoleksi tunniksi.
Tee sillä aikaa täyte ravioleille. Murenna mozzarellajuusto kulhoon ja pilko tomaatti, rucola sekä valkosipuli pieneksi. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja mausta pippurilla. Täyte saa olla voimakkaan makuista, sillä pastassa itsessään on hyvin mieto maku.
Jaa pastataikina kahteen osaan ja kauli puolikkaat ohuiksi levyiksi. Taita levy muutaman kerran ja kauli uudestaan. Toista tämä 2-3 kertaa. Tee toiselle levylle taikinapyörällä kevyesti painaen 5x5cm ruudukko ja laita teelusikallinen täytettä ruutujen keskelle. Voitele ruutujen reunat vedellä, ja nosta toinen taikinalevy täytteiden päälle. Painele taikinat kiinni täytteiden ympäriltä ja leikkaa palat irti toisistaan taikinapyörällä. Nosta raviolit lautaselle odottamaan keittämistä siksi aikaa kun teet kastikkeen.
Leikkaa parsakaali paloiksi ja keitä suolavedessä kolme minuuttia. Kaada parsakaalit siivilään ja jätä ne hetkeksi syrjään. Laita kattilaan kolmen juuston kerma ja sekoita, kunnes kerma kiehuu. Lisää kermaan juustot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon keitetyt parsakaalit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia.
Keitä raviolit isossa kattilassa suolavedessä noin 6 minuuttia.
Asettele lautaselle ja tarjoile parmesanraasteen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti