tiistai 9. elokuuta 2011

Maizenakakku (gluteeniton)

Maizena maissitärkkelysjauho-paketin kyljessä oli aikoinaan elämääkin paremman, gluteenittoman suklaakakun ohje. Jostain syystä tuon ohjeen tie paketin kyljessä on tullut päätökseensä, ja ohjetta on ollut muualta vaikea metsästää. Koska kakku on maultaan aivan jumalainen, päätin lisätä tapojeni vastaisesti sivuilleni ohjeen, jota en ole itse kehittänyt. Kakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen eikä taatusti tuota pettymystä!


Maizenakakku (gluteeniton)

200g margariinia
200g tummaa suklaata
2dl sokeria
4 kananmunaa
2,5dl Maizena maissitärkkelysjauhoa
(1tl leivinjauhetta)

Sulata rasva ja suklaa kattilassa. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos ja kuivat aineet. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 200´C uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman raa'an oloiseksi.

HUOM! Jätä leivinjauhe pois jos haluat tiiviin "mudcake" -tyylisen kakun. Mitä enemmän suklaata, rasvaa ja sokeria, sitä tiiviimpää kakusta tulee.
HUOM! Jos teet kakun keliaakikkoja ajatellen, huomioi, että useimmissa tummissa suklaissa (esim. Taloussuklaa) saattaa olla pieniä määriä vehnää. Täysin gluteeniton on esimerkiksi Pandan tumma suklaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti