tiistai 9. elokuuta 2011

Amerikkalainen juustotorttu

Amerikkalainen juustotorttu

Pohja:
150g Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa

Täyte:
1dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,6 dl sokeria
0,3 dl jauhoja
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200g ranskankermaa
½ rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria


Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle.

Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto, sen jälkeen sokeri, jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi kananmuna.

Kaada täyte vuokaan ja paista 160 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, kakku on valmis).
Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.

Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla.
Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti