tiistai 9. elokuuta 2011

Feta-pestolihapullat

Kesällä on ihana käyttää oman kasvimaan tuoreita yrttejä ja kasviksia. Itse kasvatetuissa vihanneksissa ei taatusti ole ylimääräisiä myrkkyjä tai lisäaineita. Jos omaa puutarhaa ei ole, yrit kasvavat loistavasti myös ruukuissa parvekkeella tai ikkunalaudalla. 

Feta-pestolihapullat
n.30 kpl


1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
400 g jauhelihaa
1 ruukku basilikaa
2 rkl vihreää pestokastiketta
ripaus suolaa
pippurisekoitusta
1/2 ruukkua ruohosipulia
125 g fetajuustoa

Mittaa korppujauhot ja kerma kulhoon, anna turvota hetki.
Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita käsin massa tasaiseksi.

Pyörittele massasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista runsaassa rasvassa, erittäin kuumassa pannussa. Laita pyörykät vielä 100 asteiseen uuniin hautumaan muutamaksi minuutiksi.
Tarjoile lisäkkeenä yrttistä perunamuusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti