tiistai 13. joulukuuta 2011

Riisipiirakat

(30kpl)
5dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
1l kevytmaitoa
1tl suolaa
25g voita

2 dl kylmää vettä
1tl suolaa
3,5 dl täysjyväruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Kuumenna vettä kattilassa kunnes se kiehuu. Lisää riisit ja keitä noin kymmenen minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin tunti, välillä sekoittaen. Kun puuro on valmista, lisää rasva ja mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin. Puuron kiehuessa valmista kuoritaikina. Mittaa vesi kulhoon ja lisää suola ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Muovaa taikinasta pötkö, ja jaa se 30 osaan. Muovaile paloista palloja ja kauli niistä ohuita, soikeita levyjä ruisjauhoja apuna käyttäen. Peitä levyt muovilla, jotta ne eivät kuivuisi.
Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Levitä kuorille riisipuuroa, nosta reunat keskelle ja rypytä piirakat molemmilla etusormilla painellen. Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Voitele kypsät piirakat sulatettu voi-vesiseoksella ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti