3 kokonaista valkosipulia
1 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
2rkl sitruunamehua
3 tl rosepippuria
tuoretta rosmariinia
Sekoita joukkoon loput ainekset ja kiehauta.
Laita kynnet kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada lientä päälle niin, että valkosipulinkynnet peittyvät. Ohjeesta riittää tavaraa kahteen kierrätettyyn, pienehköön oliivipurkkiin.
Marinoituja valkosipulinkynsiä voi käyttää esimerkiksi salaateissa tai kastikkeissa.
Käytetyt, hyvin pestyt lasipurkit voi desinfioida uunissa 250 asteessa 15minuutin ajan kuumentaen. Purkkien kansissa on usein muovia, joten ne kannattaa mieluummin keittää. Säilö valkosipulinkynnet desinfioituihin lasipurkkeihin kuumana ja sulje kannet heti, niin ne kestävät jääkaapissa pitkiäkin aikoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti