maanantai 19. joulukuuta 2011

Marinoidut valkosipulinkynnet

3 kokonaista valkosipulia
1 dl vettä 
1 dl etikkaa 
1 rkl suolaa 
1 dl hunajaa 
1 dl oliiviöljyä 
2rkl sitruunamehua 
3 tl rosepippuria
tuoretta rosmariinia

Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kattilassa vesi, etikka ja suola. Lisää kynnet ja keitä n.5 min.
Sekoita joukkoon loput ainekset ja kiehauta.
Laita kynnet kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada lientä päälle niin, että valkosipulinkynnet peittyvät. Ohjeesta riittää tavaraa kahteen kierrätettyyn, pienehköön oliivipurkkiin.
Marinoituja valkosipulinkynsiä voi käyttää esimerkiksi salaateissa tai kastikkeissa.



Käytetyt, hyvin pestyt lasipurkit voi desinfioida uunissa 250 asteessa 15minuutin ajan kuumentaen. Purkkien kansissa on usein muovia, joten ne kannattaa mieluummin keittää. Säilö valkosipulinkynnet desinfioituihin lasipurkkeihin kuumana ja sulje kannet heti, niin ne kestävät jääkaapissa pitkiäkin aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti