50g voita
2rkl siirappia
1dl sokeria
1/2dl jauhettua mantelia
2rkl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
125g maitosuklaata
Sulata voi ja siirappi miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää sokeri. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää keskenään sekoitetut mantelijauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita massa tasaiseksi ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Levitä kuuma massa voidellulle leivinpaperille ja laita päälle toinen leivinpaperi. Kauli massa leivinpaperin päältä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä Daimista sopivankokoisia paloja, sulata suklaa ja levitä palojen päälle. Anna Daimin jäähtyä kunnolla jääkaapissa.
sunnuntai 30. syyskuuta 2012
keskiviikko 19. syyskuuta 2012
Mehevä pannukakku
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
1 l täysmaitoa
3 kananmunaa
1 dl maustamatonta jugurttia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kulhossa maito, munat ja jugurtti sekaisin ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi, kumoa pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
lauantai 15. syyskuuta 2012
Kaurakeksit
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl sinappijauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100g kylmää voita kuutioina
1/2 dl maitoa
vehnäjauhoa jauhottamiseen
Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sinappijauhe, mustapippuri, suola ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja sekoita sähkövatkaimelle, kunnes voi ja kuivat aineet ovat sekoittuneet. Lisää maito ja jatka sekoittamista kunnes muodostuu taikina.
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta sen verran, että taikina pysyy kasassa.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä neliskulmaisiksi kekseiksi. Pistele keksit haarukalla ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia kunnes keksien reunat alkavat ruskistua.
Tarjoile juustojen ja viinirypäleiden kanssa.
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl sinappijauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100g kylmää voita kuutioina
1/2 dl maitoa
vehnäjauhoa jauhottamiseen
Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sinappijauhe, mustapippuri, suola ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja sekoita sähkövatkaimelle, kunnes voi ja kuivat aineet ovat sekoittuneet. Lisää maito ja jatka sekoittamista kunnes muodostuu taikina.
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta sen verran, että taikina pysyy kasassa.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä neliskulmaisiksi kekseiksi. Pistele keksit haarukalla ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia kunnes keksien reunat alkavat ruskistua.
Tarjoile juustojen ja viinirypäleiden kanssa.
Grissinit
3dl vehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
1/2tl merisuolaa
1/2tl fenkolinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
1dl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienoa parmesanraastetta
Mittaa vehnäjauhot, hiiva, suola ja chili kulhoon. Murskaa fenkolinsiemenet kokkiveitsellä ja lisää joukkoon. Lämmitä maito noin 40 asteiseksi ja kaada se sekä oliiviöljy kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää vielä parmesanraaste ja sekoita. Alusta taikina alusta huolellisesti. Kohota taikinaa lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta vielä varovasti ilmakuplat pois. Kaulitse taikina noin senttimetrin paksuiseksi suorakaiteeksi ja leikkaa terävällä veitsellä senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi. Pyörittele suikaleet tangoiksi ja asettele ne uunipellille.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja kohota tankoja uunin kuumenemisen ajan. Kypsennä grissinit uunin keskiosassa rapeiksi ja kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi kuuman tomaattikeiton kanssa.
1,5 tl kuivahiivaa
1/2tl merisuolaa
1/2tl fenkolinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
1dl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienoa parmesanraastetta
Mittaa vehnäjauhot, hiiva, suola ja chili kulhoon. Murskaa fenkolinsiemenet kokkiveitsellä ja lisää joukkoon. Lämmitä maito noin 40 asteiseksi ja kaada se sekä oliiviöljy kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää vielä parmesanraaste ja sekoita. Alusta taikina alusta huolellisesti. Kohota taikinaa lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta vielä varovasti ilmakuplat pois. Kaulitse taikina noin senttimetrin paksuiseksi suorakaiteeksi ja leikkaa terävällä veitsellä senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi. Pyörittele suikaleet tangoiksi ja asettele ne uunipellille.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja kohota tankoja uunin kuumenemisen ajan. Kypsennä grissinit uunin keskiosassa rapeiksi ja kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi kuuman tomaattikeiton kanssa.