keskiviikko 15. elokuuta 2012

Bataattisämpylät

1 bataatti (noin 500g)
1/2tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
n. 8dl sämpyläjauhoja
1/2dl oliiviöljyä
kananmuna

Keitä bataatti kypsäksi. Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta säästä pohjalle noin desilitran verran vettä. Soseuta bataatti sauvasekoittimella kattilassa. Lisää suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi. Kohota vielä hetki ja voitele sämpylät munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti