maanantai 23. huhtikuuta 2012

Yrttijääpalat

Jääpalarasiat tarjoavat helpon keinon pakastaa silputtuja yrttejä ja useimmat yrtit säilyttävätkin makunsa pakastettuna oikein hyvin. Pakastettuja yrttejä voi käyttää salaatinkastikkeissa, ruokakastikkeissa, täytteissä, kuorrutteissa, keitoissa, sekä uuni- ja pataruuissa. Tiputa yrttijääpala suoraan kuumaan liemeen, niin se sulaa ja kesän maut ovat käytettävissäsi. Jääpaloissa yrtit säilyvät puoli vuotta.

Täytä jääpalalokero reunoja myöten täyteen yrteillä ja lisää vettä peitteeksi. Pakasta kuutiot kiinteiksi, irrota ne rasiasta ja pakkaa pakastuspusseihin. 

Monet yrtit pakastuvat hyvin myös tilkassa oliiviöljyä. Silppua yriti yleiskoneessa ja lisää sen verran öljyä, että silppu peittyy ohuelti öljyyn (noin 1rkl öljyä/3rkl yrttejä). Sekoita nopeasti ja lusikoi seos jääpalamuotteihin. Pakasta kiinteiksi, irrota kuutiot rasiasta ja pakkaa pieniin pakastuspusseihin. 

Voit pakastaa yrttejä yksittäin tai seoksina. Esimerkkejä yrttiyhdistelmistä: basilika ja valkosipuli; valkosipuli, inkivääriraaste ja thaibasilika; persilja, valkosipuli, timjami ja oregano; salvia ja maustefenkoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti