Opin aikoinaan ystävältäni tämän TÄYDELLISEN ja todella helpon moussen ohjeen, ja nyt vanhaa reseptikirjaa selaillessani löysin reseptin. Mariannemurska raikastaa ihanasti makeaa suklaata.
Suklaa-mariannemousse (neljälle)
2 kananmunaa
90g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
1dl mariannemurskaa
Erottele munasta keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Lisää suklaaseen keltuaiset ja sekoita voimakkaasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti suklaaseokseen. Vatkaa kermavaahto, ja lisää puolet siitä suklaan joukkoon.
Lisää mariannemurska lopun kermavaahdon joukkoon.
Asettele suklaamousse ja mariannella maustettu kermavaahto kerroksittain laseihin. Koristele mariannemurskalla ja tuoreilla mintunlehdillä. Anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti