maanantai 23. huhtikuuta 2012

Focaccia

1dl oliiviöljyä
6 valkosipulin kynttä
5dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl siirappia
n. 12dl hiivaleipäjauhoja
1/2dl oliiviöljyä
16 mustaa oliivia
5 rosmariinin vartta
karkeaa merisuolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet pieniksi. Mittaa 1dl öljyä kattilaan ja lisää joukkoon valkosipulit. Lämmitä miedolla lämmöllä pari minuuttia, minkä jälkeen nosta öljy jäähtymään. Älä ruskista valkosipuleita.
Mittaa vesi kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Sekoita voimakkaasti joukkoon puolet jauhoista ja lisää 1/2dl oliiviöljyä. Lisää loput jauhoista ja vaivaa kiinteäksi.
Pilko oliivit ohuiksi renkaiksi ja riivi lehdet irti rosmariinin kovasta varresta. Öljyä 30x22 -senttinen uunivuoka tilkalla valmistamaasi valkosipuliöljyä ja levitä taikina vuokaan.  Ripottele taikinan päälle öljyiset valkosipulit ja myös hieman valkosipuliöljyä. Lisää taikinan päälle vielä oliivit ja rosmariini. Anna leivän kohota peitettynä 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 190 asteeseen ja paista kohonnutta leipää noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Pirskota loppu öljy kuuman leivän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti