4 tomaattia
5 porkkanaa
vettä
2dl Kolmen juuston maustettua ruokakermaa
1tl Sambal Oelek -tahnaa
1/2tl suolaa
1tl paprikamaustetta
1tl timjamia
Basilikaöljy:
1 ruukku basilikaa
5rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Kuori ja pilko porkkanat. Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola. Keitä porkkanoita niin kauan että ne pehmenevät. Älä kaada vettä pois, vaan soseuta porkkanat kattilassa sauvasekoittimella.
Huuhtele tomaatit ja tee niiden pintaan pienet ristiviillot. Upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista kova kanta ja soseuta tomaatit. Lisää tomaattisose porkkanasoseeseen ja kuumenna kattilassa ruokakerman kanssa jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi mausteet.
Huuhtele basilikanlehdet, hienonna ne morttelissa tai sauvasekoittimella ja valuta joukkoon öljy. Mausta suolalla ja tarjoa Tomaatti-porkkanakeiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti