lauantai 4. helmikuuta 2012

Mustaherukka-valkosuklaajäätelö

Mustaherukkamelba:
1dl vettä
1dl sokeria
2dl mustaherukoita
2 rkl mustaherukka-likööriä

Jäätelö:
n, 75g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
1/2tl vanijasokeria

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa ja sekoita joukkoon mustaherukat. Anna jäähtyä hieman, ja lisää likööri. Anna maustua hetki ja soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Kaada sose siivilän läpi ja anna jäähtyä hyvin.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto varovasti valkuaisvaahtoon, ja lopuksi lisää valkosuklaa varovasti sekoittaen. Käytä jäätelömassaa jäätelökoneessa noin 15 minuutin ajan tai niin, että jäätelö jää vielä pehmeäksi.
Lisää valkosuklaajäätelöön 2 ruokalusikallista mustaherukkamelbaa lusikalla niin, että jäätelöön jää melbasta raitoja. Pakasta jäätelöä vielä vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Tarjoile loput mustaherukkamelbasta kastikkeena jäätelölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti