tiistai 17. tammikuuta 2012

Paholaisen hillo

1 paprika
2 kokonaista chiliä
1 pieni sipuli
1 dl hillosokeria
n. 200g valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria



Leikkaa paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili ja poista siemenet, pilko pieniin osiin. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos on paksumpaa.

perjantai 13. tammikuuta 2012

Köyhät ritarit

pullaviipaleita
1 kananmuna
3dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Sekoita kananmuna, maito, jauhot ja mausteet keskenään. Kasta pullaviipaleet muna-maito seoksessa ja paista muutaman minuutin ajan rasvassa kuumalla pannulla, kunnes pullaviipaleet ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoile kuumana hillon ja jäätelön kanssa.

Lohkoperunat

6 isoa perunaa
(2 porkkanaa)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikamaustetta
1/2 rkl timjamia
1 tl mustapippuria
1tl suolaa

Pese perunat (ja porkkanat) huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, ja sekoita niin, että mausteet tarttuvat kaikkiin lohkoihin. Levitä perunat uunipellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Aurajuustolihapullat

400g jauhelihaa
1 kananmuna
100g aurajuustoa
1 iso sipuli pilkottuna
1 rkl Blå Band Mexican Hot Sauce- kastiketta
1 rkl jauhelihamaustetta
1rkl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi ja pyörittele tiiviiksi lihapulliksi. Anna pyöryköiden asettua kulhossa noin 10 minuuttia, minkä jälkeen paista ne rasvassa kuumalla pannulla. Pinta saa ruskistua kunnolla ja jopa hieman mustua.

Kaura-omenapaistos

400g omenalohkoja
100g margariinia
50g fariinisokeria
50g sokeria
3dl kaurahiutaleita
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl kanelia

Sulata margariini kattilassa ja sekoita siihen sokerit, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kaneli. Laita uunivuokaan omenalohkot, ja kaada kauraseos päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kauraseoksen pinta on kauniin kullanruskea.
Tarjoile maidon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Marjakeitto

1 1/2 l vettä
5dl mustikoita
3dl vadelmia
1dl mustaherukoita
2dl sokeria
1 1/2 dl kylmää vettä
2rkl perunajauhoa

Mittaa vesi, marjat ja sokeri kattilaan, ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää perunajauhot kylmään veteen, ja kaada seos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen marjojen joukkoon. Anna keiton vielä kiehahtaa, ja nosta se pois liedeltä.